sâmbătă, 2 iulie 2011

Buturuga mica rastoarca carul mare, sau, cand socoteala de acasa nu se potriveste cu cea de la targ

Desi inca de la inceputul sarcinii medicul ginecolog mi-a recomandat un consult oftalmologic, am omis lucrul acesta. Sincer, am uitat.
Joi dimineata mi-am amintit. Ititial am zis ca daca tot nu l-am facut pana la 37 de sapt, sa nu il mai fac, dar parca ceva ma impingea de la spate sa ma duc la control.
Si bine am facut ca m-am dus.
Rezultatul: la ochiul stang dioptria a crescut de la -3.25 la -4.75, iar retina este cam subtire. Oftalmologul mi-a dat un biletel ptr ginecolog, mi-a spus ca nu imi recomanda expres cezariana, dar in caz de travaliu greu, prelungit sau de un bebe mai mare sunt riscuri.
Joi noapte m-am tot gandit si razgandit ce sa fac.
Vineri m-am dus si pana la doctorita de familie sa imi iau concediul medical pe luna iulie si dupa ce i-am aratat hartia de la ofta mi-a recomandat sa nu risc si sa merg pe cezariana
Asa ca dupa 8 luni jumate de obisnuit cu gandul ca urmeaza nasterea naturala, de joi pana luni trebuie sa ma obisnuiesc cu gandul ca urmeaza cezariana.
Astazi insa m-am intalnit cu o mamica care a nascut cu cezariana de urgenta la Eva si m-a linistit. Totul a decurs mai mult decat bine.
Cu rahianestezia nu a avut probleme (desi a intepat-o de 5 ori pana a nimerit fix locul, nu a simtit nimic ptr ca i se facuse anestezie locala inainte), iar dupa a beneficiat de cate analgezice a avut nevoie si a dorit. In cazul ei si recuperarea a fost una destul de rapida, lactatia s-a instalat a doua zi, a putut ridica bebelina inca de la cateva ore dupa nastere.
Asa ca, cel mai probabil, luni aflam data exacta a evacuarii mamarutei din garsoniera.
Intre timp mi-am pregatit bagajul care, este mai cuprinzator decat probabil voi avea nevoie, dar nu ma pot abtine sa nu imi pun si asta sau cealalta, cu gandul ca daca o sa am cumva nevoie? (cu toate ca cel putin 4 persoane mi-au spus ca din bagaj nu au folosit decat periuta si hainele de iesit din spital ptr ea si ptr bebe)
In rest totul e pregatit. Azi am montat si patutul primit de la nasi, asa ca si camera fetei e gata. Dovada:


P.S. Saptamana asta a vut loc si botezul celui mai nou membru al generatiei cele noi: miercuri de ziua lui onomastica bebe Salviu Paul a fost crestinat. Nu suntem noi cei mai buni fotografi, dar 2 poze tot am reusit sa facem:

2 comentarii:

  1. Imi pare rau sa aud ca s-au schimbat planurile. Probabil ca e mult mai bine pentru tine, nu are rost sa risti, doar si sanatatea ta e la fel de importanta ca a Almei. Eu am doua cezariene la activ, prima a fost foarte grea pentru ca nu stiam la ce sa ma astept si am suferit mult. La a doua in schimb, zici ca m-am dus la cinema si am venit de acolo... Totul depinde mult de atitudine. Sfatul meu, cum ajungi sa iti poti simti picioarele (normal, cu ajutor), sa te ridici sa incepi sa te misti, asta e cheia. Cu cat te misti mai repede si mai mult se pun toate organele din nou in miscare si te vindeci mai repede. Sa nu te superi pe mine ca imi permit sa-mi bag nasul, dar am vazut poza cu camera si voiam sa-ti spun - sper ca ai o alternativa unde sa culci bebe macar in primele zile - pentru ca taiata la burta n-ai sa te apleci chiar asa nonsalant sa o pui in playpen si sa o ridici de acolo - cred ca iti vor trebui cateva zile minim sa nu te mai doara. Pe mine m-a durut cam 5 zile dupa fiecare din operatii. A doua oara in schimb am refuzat complet calmantele, sa nu intre in lapte, si m-am descurcat. La o saptamana dupa operatie conduceam masina. Ah, si mai o chestie - sa nu lasi nici un doctor sau asistenta sa iti spuna ca nu ai lapte sau alte prostii din astea pentru ca ai facut cezariana - singurul adevar e ca se porneste mai greu pentru ca lipsesc hormonii din timpul nasterii naturale ca sa-l stimuleze in momentul ala - dar bebele e cel mai bun stimulant, daca pui bebe la san nu exista sa nu vina laptele foarte repede.
    Tinem pumnii sa iasa totul super bine, sa ne tineti la curent! Va pupam!

    RăspundețiȘtergere
  2. Simona, mersi frumnos ptr sfaturi. Sunt foarte pretioase ptr mine! Stiu ca recuperarea este mai grea, dar asta e, trecem peste orice ca sa ne fie bine la amandoua. O sa tin cont de ele: o sa ma misc cat de repede pot (am inteles ca mi se face anestezie dubla: rahi care o sa tina cateva ore si o epidurala care in functie de dureri mi-o lasa cam 12-24h), acasa o sa am ajutor ca de fiecare data cand trebuie sa laptez sa fie cineva care sa o ia din patut si sa mi-o aduca, si o sa cer sa mi-o puna la san cat mai repede posibil. Preventin mi-am luat si un ceai care stimuleaza lactatia, tocmai ptr ca ma gandeam ca lapticul vine mai tarziu in caz de ceza.
    Multumim inca odata si va pupam!

    RăspundețiȘtergere